• Your cart is currently empty
    ← Return To Shop

Voedingstrends 2020 – social catering in de zorgsector

by Food in Mind, 26/05/16

De seniorenmarkt wordt een “investeerdersmarkt”. Meer en meer zullen privé-investeerders verschillende gebouwen kopen of bouwen en het beheer van facilities outsourcen aan cateraars of andere gespecialiseerde facilitaire providers. Het aandeel van deze groeperingen evolueert van 10 à 15% in 2010 naar 30 à 25% in 2017.

Anderzijds evolueert voeding in rusthuizen naar core business. Voeding komt los van het medisch terrein, wat betekent dat beslissingen in dit verband niet enkel meer door de hoofdverpleging genomen worden. De aandacht voor kwaliteitsvolle en gevarieerde voeding wordt heel groot.

Het outsourcen van belangrijke facilitaire diensten zal toenemen. De zorgsector zal zich focussen op haar core-business: medische en verzorgende aspecten. Voor schoonmaak en logistieke diensten (voorbeeld verplaatsen  van bedden) wordt reeds vaak beroep gedaan op externe organisaties. Meer en meer zal de dienst ‘voeding’ uitgevoerd worden in samenwerking met cateraars. De noodzaak om de verantwoordelijkheid inzake voedselveiligheid te delen bepaalt mede deze evolutie.

Voorbeelden van facilitaire diensten in de zorgsector zijn: distributiediensten (intern en extern), schoonmaak (van dagelijkse schoonmaak tot ongediertebestrijding), patiëntendossierbeheer (van ICT helpdesk tot receptiediensten), algemeen en technisch onderhoud, hospitality diensten (voedingsbevraging van patiënten, bediening van maaltijden, opvang van patiënten op de afdelingen, bedden opmaak,…).

 

Heeft u nog vragen: neem contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan